Kalfskroon met portosaus

75 MIN
6 personen
Kalfskroon met portosaus

Kalfskroon is een speciale versnijding van de ribben van het kalf, vraag ernaar bij je beenhouwer. Het oogt erg feestelijk en smaakt heerlijk.

Ingrediënten

  • 2 kg kalfsvlees, kalfskroon
  • peper en zout
  • boter
  • 3 takjes rozemarijn
  • 3 blaadjes laurier
  • 200 ml kalfsbouillon
  • 50 ml porto

BEREIDING

  1. Warm de oven voor op 180 °C.
  2. Kruid de kalfskroon met peper en zout. Smelt een klont boter in een pan en schroei het vlees dicht aan elke kant.
  3. Leg het vlees in een licht ingevette braadslee en leg er de takjes rozemarijn en laurier bij en leg enkele klontjes boter op het vlees. Zet 40 minuten in de oven, verlaag dan de temperatuur naar 150 °C. Overgiet het vlees regelmatig met de braadsappen.
  4. Haal na 60 minuten het vlees uit de oven en laat een 10-tal minuten rusten.
  5. Giet de braadsappen uit de braadslee in de pan waarin je het vlees gebakken hebt, en voeg ook de rozemarijn en laurier toe. Voeg de kalfsfond toe en laat tot 1/3 inkoken en voeg dan de porto toe. Zeef de saus en voeg enkele klontjes koude boter toe om te binden.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 391.2 kcal
Koolhydraten 1.88 g
waarvan suikers 1.1 g
Vet 8.44 g
waarvan verzadigd 4.57 g
Proteïnen 74.98 g
Vezels 0.2 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin