Kabeljauwballetjes op een stokje

65 MIN
4 personen
Kabeljauwballetjes op een stokje

Deze leuke kabeljauwballetjes zijn een verrassend hapje, voor jong en oud. Serveer ze met een heerlijk dipsausje bij.

Ingrediënten

  • 300 g kabeljauw
  • 250 g aardappelen, bloemige
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 6 el paneermeel
  • 2 eieren
  • nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Giet af en laat uitlekken. Pureer ze.
  2. Pocheer de kabeljauw gedurende 15 minuten in heet water dat net niet kookt. Laat uitlekken en afkoelen. Duw het met een vork tot een mousse.
  3. Vermeng in een kom de aardappelpuree, de kabeljauw en de ui. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Meng er de 2 eieren door en laat dit afkoelen in de koelkast.
  4. Maak uit het beslag 20 balletjes zo groot als een walnoot. Rol ze door het paneermeel. Prik ze per 2 op een satéstokje en frituur ze goudbruin in de hete olie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 245 kcal
Koolhydraten 30.03 g
waarvan suikers 3.1 g
Vet 4.05 g
waarvan verzadigd 1.24 g
Proteïnen 20.13 g
Vezels 3.51 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin