Kabeljauw met spinazie en mosterdroomsaus

25 MIN
2 personen
Kabeljauw met spinazie en mosterdroomsaus

Heerlijke klassieke keuken, met een stukje gebakken kabeljauw, gestoofde spinazie, een gekookt patatje en een heerlijke romige mosterdsaus voor erbij! Klinkt chique, maar het is heel gemakkelijk om te maken. Hier ga je echt van genieten!

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • ½ visbouillonblokje
  • 125 ml lichte room
  • 1 teentje knoflook
  • 200 g spinazie
  • 2 kabeljauwfilet
  • 1 el boter
  • 1 el olijfolie
  • 50 ml witte wijn
  • 1 el mosterd
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in 18-20 minuten in gezouten water.
  2. Maak de mosterdsaus. Breng de witte wijn en per persoon 50 milliliter water samen aan de kook in een steelpan en verkruimel de visbouilllon erbij. Laat tot 1/3de inkoken. Verlaag het vuur en doe er de mosterd en de room bij. Roer goed om en laat de saus op een zacht vuurtje indikken. Kruid met peper en zout.
  3. Pers de knoflook. Verhit de olijfolie in een antikleefpan en voeg de knoflook en spinazie toe. Roerbak de spinazie tot ze geslonken is. Kruid met peper en zout. Schep uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie.
  4. Dep de kabeljauwfilets droog en kruid met peper en zout. Smelt de boter in de antikleefpan. Bak de kabeljauwfilets 2-3 minuten aan elke kant.
  5. Giet de aardappelen af. Serveer de kabeljauwfilets met de spinazie, de gekookte aardappelen en de mosterdroomsaus.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 582.46 kcal
Koolhydraten 40.44 g
waarvan suikers 3.8 g
Vet 29.47 g
waarvan verzadigd 14.04 g
Proteïnen 32.2 g
Vezels 7.29 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin