Witte vis met spinazie en mosterdroomsaus

25 MIN
2 personen
Witte vis met spinazie en mosterdroomsaus

Heerlijke klassieke keuken, met een stukje gebakken vis, gestoofde spinazie, een gekookt patatje en een heerlijke romige mosterdsaus voor erbij! Klinkt chique, maar het is heel gemakkelijk om te maken. Hier ga je echt van genieten!

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • ½ visbouillonblokje
  • 1 brikje lichte room
  • 1 teentje knoflook
  • 300 g spinazie
  • 2 witte visfilets
  • 1 el olijfolie
  • 1 el boter
  • 50 ml witte wijn
  • 1 el mosterd
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in 18-20 minuten in gezouten water.
  2. Maak de mosterdsaus. Breng de witte wijn en per persoon 50 milliliter water samen aan de kook in een steelpan en verkruimel de visbouilllon erbij. Laat tot 1/3de inkoken. Verlaag het vuur en doe er de mosterd en de room bij. Roer goed om en laat de saus op een zacht vuur indikken. Kruid met peper en zout.
  3. Pers de knoflook. Verhit de olijfolie in een antikleefpan en voeg de knoflook en spinazie toe. Roerbak de spinazie tot ze geslonken is. Kruid met peper en zout. Schep uit de pan en hou warm onder aluminiumfolie. Veeg de pan proper met keukenpapier.
  4. Dep de visfilets droog en kruid met peper en zout. Smelt de boter in de antikleefpan. Bak de visfilets 2-3 minuten aan elke kant.
  5. Giet de aardappelen af. Serveer de visfilets met de spinazie, de gekookte aardappelen en de mosterdroomsaus.

Dit gerecht zit in de 15gram Foodbox van maandag 1 november.
Ontdek hier de andere gerechten waaruit je kan kiezen. Bestellen kan tot donderdagmiddag 28 oktober om 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 601.66 kcal
Koolhydraten 40.74 g
waarvan suikers 4 g
Vet 29.84 g
waarvan verzadigd 13.9 g
Proteïnen 35.54 g
Vezels 8.29 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin