Kabeljauw in tomatensaus met quinoa

20 MIN
2 personen
Kabeljauw in tomatensaus met quinoa

Op zoek naar een gezonde, lekkere maaltijd die bovendien ook nog eens klaar is in 20 minuten? Je hebt ze gevonden!

Ingrediënten

  • 130 g quinoa
  • 1 ui
  • 250 g kerstomaten
  • 2 takjes tijm
  • ½ citroen
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 el sojasaus
  • 2 kabeljauwfilet
  • 1 el olijfolie
  • ½ kl suiker
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Breng de quinoa en per persoon 130 milliliter gezouten water aan de kook. Laat 15 minuten zachtjes koken. Roer los met een vork.
  2. Snij de ui in halve ringen. Halveer de kerstomaten. Rits de blaadjes van de tijm. Was de citroen, rasp de schil en pers het sap uit.
  3. Verhit de olijfolie in een grote antikleefpan en stoof de ui aan voor 5-7 minuten, tot hij begint te kleuren. Voeg dan de tomatenblokjes, de suiker, de tijm en de sojasaus toe. Kruid met peper en zout.
  4. Laat 5 minuten pruttelen en leg er dan de kabeljauwfilets en kerstomaten bij. Zet een deksel op de pan en laat 8-10 minuten verdergaren, tot de kabeljauw gaar is. Besprenkel met het citroensap en strooi er de geraspte citroenschil over. Serveer met de quinoa.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 535.24 kcal
Koolhydraten 59.13 g
waarvan suikers 10.9 g
Vet 13.96 g
waarvan verzadigd 2.09 g
Proteïnen 40.04 g
Vezels 7.45 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin