Kabeljauw in papillot

45 MIN
4 personen
Kabeljauw in papillot

In de papillot met kabeljauw wordt de vis gestoomd, samen met blokjes tomaat en wortel. Citroen, kruiden en het gaarvocht zorgen voor een heerlijk sausje.

Ingrediënten

  • 4 kabeljauwfilets
  • 2 wortelen, in blokjes
  • 2 tomaten, in blokjes
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 4 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 1 citroen, in schijfjes
  • ½ citroen, geperst
  • 1 el olijfolie
  • 2 takjes peterselie, fijngesnipperd
  • 4 takjes tijm
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Bak de sjalot, de knoflook en de wortelen kort aan in wat olijfolie. Doe er de tomaten, het citroensap en de peterselie bij. Zet opzij.
  3. Kruid de kabeljauwfilets met peper en zout. Leg ze op 4 aparte vellen bakpapier. Besprenkel ze met citroensap en leg op elke filet wat schijfjes citroen. Verdeel er dan de groenten over. Werk af met een takje tijm. Bind de uiteinden van het bakpapier dicht met keukentouw.
  4. Zet de pakketjes 30 minuten in de oven.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 203.74 kcal
Koolhydraten 11.2 g
waarvan suikers 4.93 g
Vet 5.45 g
waarvan verzadigd 0.72 g
Proteïnen 26.9 g
Vezels 3.84 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin