Kaasfondue met Champagne

20 MIN
6 personen
Kaasfondue met Champagne

Deze kaasfondue met Champagne is feestelijk en verrassend verfijnd, ideaal voor met Kerstmis. Serveer als hapje om te delen aan tafel. Het is gemakkelijk om te maken, klaar in 15 minuten. Dit kan je dus snel maken, vlak voor je gasten arriveren, handig toch? Laat het smaken!

Ingrediënten

  • 200 ml champagne brut
  • 200 g emmentaler
  • 200 g gruyère
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el maïszetmeel
  • 3 stengels selder
  • 2 appels
  • 1 citroen
  • 1 bosje bieslook
  • 1 brood
  • 100 g grissini
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Giet de champagne in een fonduepan en breng aan de kook. Rasp de kazen. Pers de knoflook bij de champagne. Voeg wat van de geraspte kaas toe, roer tot de kaas volledig gesmolten is, voeg dan het volgende deel van de kaas toe. Blijf roeren tot alle kaas is opgenomen.
  2. Los het maïszetmeel op in wat water en roer het door de kaasfondue. Warm op tot de kaasfondue indikt. Kruid met peper en zout.
  3. Snij de selder in staafjes. Snij de appel in plakjes (besprenkel ook met wat citroensap). Snij het brood in blokjes. Snij het bieslook fijn.
  4. Strooi wat bieslook over de fondue. Serveer met de plakjes appel, selder, broodblokjes en grissini.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 722.73 kcal
Koolhydraten 86.03 g
waarvan suikers 15.55 g
Vet 24.02 g
waarvan verzadigd 13.91 g
Proteïnen 31.9 g
Vezels 6.14 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin