Foodbagchef Celine: "Eenvoudig, maar oh zo lekker. De burger komt van leverancier Meatier. Een smaakvolle gehaktburger met kaas erdoorheen gemengd. Dat kan niet anders dan heerlijk zijn, toch?"
Ingrediënten
500 gr bloemige aardappelen
2 wortelen
300 gr prinsessenboontjes
1 sjalot
2 kaasburgers (varken)
boter
scheutje melk
snuifje nootmuskaat
zout
zwarte peper
Bestel deze producten online
BEREIDING
Snijd de aardappelen in stukken van 3 cm en de wortel in stukken van 1 cm (schillen hoeft niet). Zet in een kookpot net onder water met een flinke snuif zout. Kook in 15-20 min. gaar.
Breng een andere pot met lichtgezouten water (zie tip) aan de kook voor de prinsessenboontjes. Maak de boontjes schoon door de harde uiteinden eraf te snijden. Kook in 5-6 min. beetgaar en giet af.
Snipper de sjalot fijn.
Verhit een klontje boter in een ruime pan en bak de kaasburger 4 min. langs
beide kanten op middelhoog vuur, tot het vlees doorbakken is.
Verhit intussen een klontje boter in de pot van de boontjes en fruit de sjalot 2 min. op middelhoog vuur, tot de sjalot glazig is. Voeg de prinsessenboontjes toe en stoof even kort aan. Kruid met zout en zwarte peper.
Giet de aardappelen en wortel af. Stamp samen met een scheutje melk tot een smeuïge puree. Kruid met de nootmuskaat, zout en zwarte peper.
Serveer de kaasburger met de wortelpuree en prinsessenboontjes. Smakelijk!
TIP: Het zout in het water zorgt ervoor dat de boontjes hun frisgroene kleur behouden.