Kaasburger met gebakken patatjes met snijbonen en wortelen

30 MIN
2 personen
Kaasburger met gebakken patatjes met snijbonen en wortelen

Eenvoudig en oh zo lekker, met originele kaasburgers. Kan je geen kaasburgers vinden bij de beenhouwer of supermarkt? Meng dan zelf gehakt met geraspte kaas en vorm tot burgers. Superlekker, beloofd!

Ingrediënten

  • 400 gr aardappelen
  • 1 gele ui
  • 2 wortelen
  • 200 gr snijbonen
  • 5 gr tijm
  • blaadje laurier
  • 2 kaasburgers
  • olijfolie
  • boter
  • zwarte peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd de aardappelen in stukken van 2 cm (schillen hoeft niet). Hussel op de bakplaat door elkaar met een scheutje olijfolie, zout en zwarte peper. Schuif in de oven voor zo'n 25-30 min.
  3. Snipper de ui. Snijd de wortel in dunne plakjes (schillen hoeft niet) en snijd de snijbonen in stukjes van 1 cm.
  4. Smelt een klontje boter in een stoofpot op middelhoog vuur. Stoof de ui samen met een blaadje laurier en de tijm, tot de ui glazig is. Voeg de wortel toe, verlaag het vuur en stoof zo'n 10 min. Voeg vervolgens de honing toe en roer goed om. Voeg tot slot de snijbonen toe en blus met een scheutje water. Laat nog zo'n 8-10 min. stoven, tot de groenten gaar zijn. Proef en kruid met zout en zwarte peper.
  5. Smelt een klontje boter in een ruime pan en bak de kaasburger 4 min. langs beide kanten op middelhoog vuur, tot hij doorbakken is.
  6. Serveer de kaasburger met de gebakken aardappelen, de gestoofde wortelen en snijbonen. Smakelijk!