Jambalaya met scampi's

40 MIN
2 personen
Jambalaya met scampi's

Jambalaya is de Creoolse versie van Spaanse paella met een pittige toets. Een heerlijk en gemakkelijk éénpansgerecht met rijst dat barst van smaak, heerlijk in combinatie met scampi's. Uiteraard maak je dit fusiongerecht zo pittig als je zelf wilt. Laat het smaken!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 3 stengels selder
  • ½ rode chilipeper
  • 2 takjes tijm
  • 16 scampi's
  • 1 kl komijn
  • 150 g jasmijnrijst
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 10 g bladpeterselie
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de ui fijn en pers de knoflook. Snij de selder in blokjes. Snij de chilipeper overlangs in twee en verwijder de zaadjes met een koffielepel. Snij in halve ringetjes. Rits de blaadjes van de takjes tijm.
  2. Verhit de helft van de olijfolie in een grote kookpot. Kruid de scampi's met peper en zout en bak ze 2-3 minuten. Schep uit de pot en hou ze warm onder aluminiumfolie.
  3. Voeg de rest van de olijfolie toe en stoof de ui en de knoflook voor 3 minuten. Voeg dan de chilipeper (voeg minder toe als je niet van pittig houdt) en de selder toe. Bak 2 minuten.
  4. Voeg de blaadjes tijm, de komijn en de rijst toe. Schep goed om en laat 1 minuut bakken. Voeg de tomatenblokjes en per persoon 100 milliliter lauw water toe en schep goed om. Kruid met peper en zout en zet een deksel op de pot. Laat 15 minuten garen op een zacht vuur. Roer regelmatig om.
  5. Voeg de scampi's toe aan de kookpot en laat nog 2 minuten doorwarmen. Snij de peterselie fijn. Serveer de jambalaya met de scampi's en werk af met de peterselie.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 606.75 kcal
Koolhydraten 77.66 g
waarvan suikers 8.1 g
Vet 17.99 g
waarvan verzadigd 2.43 g
Proteïnen 30.98 g
Vezels 7.1 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin