Italiaanse piadina met prosciutto en mozzarella

200 MIN
4 personen
Italiaanse piadina met prosciutto en mozzarella

Een piadina is een Italiaanse dubbelgevouwen hartige pannenkoek met een heerlijke vulling, meestal met kaas en ham. De Italiaanse versie van een croque monsieur zeg maar!

Ingrediënten

  • 8 plakjes prosciutto
  • 100 g rucola
  • 100 g zongedroogde tomaten
  • 2 bollen mozzarella, in plakjes
  • 260 g bloem
  • ½ kl bakpoeder
  • 80 ml water
  • 60 ml melk, lauw
  • 60 g boter, op kamertemperatuur
  • plantaardige olie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Tip: Je kan ook voorgemaakte tortilla wraps gebruiken voor dit recept. Meng de bloem met het bakpoeder en 1,5 koffielepel zout. Voeg het water, de melk en de boter toe en mix 10 minuten op lage snelheid, tot het deeg een bol vormt. Vet een kom in met plantaardige olie en leg de bol erin, dek af met een keukenhanddoek. Laat 2 uur rusten op kamertemperatuur.
  2. Verdeel het deeg in kleinere porties en rol ze uit op een met bloem bestoven werkblad. Verhit wat plantaardige olie in een pan en bak de piadina's tot ze donker kleuren aan beide kanten.
  3. Verhit een grillpan. Beleg de piadina's met plakjes mozzarella, zongedroogde tomaatjes, prosciutto en rucola. Kruid met peper en zout. Leg ze kort in de grillpan en grill ze aan beide kanten. Serveer meteen.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 627 kcal
Koolhydraten 50.55 g
waarvan suikers 4.42 g
Vet 33.38 g
waarvan verzadigd 18.08 g
Proteïnen 28.71 g
Vezels 3.55 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin