Italiaanse pestoburger met paprika, courgettefrietjes en rucoladressing
35 MIN
2 personen
Chef Caroline: ""A burger, but make it Italian". Leuke opdracht! Ik maak een Italiaanse pestoburger met courgettefrietjes en rucoladressing. Wat denk je? Molto bene!"
Ingrediënten
1 gele paprika
1 courgette
75 gr paneermeel
50 gr rucola
2 hamburgerbroodjes
2 pestoburgers
olijfolie
2 el bloem
1 el Provençaalse kruiden
1 el witte wijnazijn
1 kl suiker
zout
zwarte peper
Bestel deze producten online
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 180°C. Bedek een bakplaat met bakpapier.
Verwijder de schil van de paprika met een dunschiller (zie tip). Snijd de paprika in 4. Snijd de courgette in frietjes.
Courgettefrietjes: meng de bloem met 2 el water per persoon in een diep bord tot een vloeibaar beslag. Kruid met de Provençaalse kruiden, zout en zwarte peper. Giet het paneermeel in een ander diep bord. Haal de courgettefrietjes eerst allemaal door het beslag en vervolgens allemaal door het paneermeel. Schik op de bakplaat en sprenkel er olijfolie over. Schik de paprika ernaast en hussel door elkaar met olijfolie, zout en zwarte peper. Rooster 20-25 min. in de oven, schep de courgettefrietjes halverwege voorzichtig om.
Rucoladressing: schenk 2 el olijfolie per persoon, de witte wijnazijn en 1 el water per persoon in een maatbeker. Voeg de helft van de rucola, de suiker en een snuifje zout en zwarte peper toe. Mix met een staafmixer of blender tot een dressing.
Rooster het broodje mee in de oven volgens de instructies op de verpakking.
Verhit een scheutje olijfolie in een pan en bak de pestoburger zo'n 2-3 min. aan elke kant goudbruin. Heb je het vlees liever wat meer doorbakken? Laat het dan een minuutje in de pan liggen.
Beleg het hamburgerbroodje met de geroosterde paprika, pestoburger en rest van de rucola. Besprenkel met wat rucoladressing. Serveer de courgettefrietjes erbij en de rest van de dressing. Smakelijk!
TIP: Paprika schillen gaat het best met een dunschiller met tandjes. Heb je die niet in huis? Met een gewone dunschiller lukt het ook. Of schil de paprika niet, je kan het vel ook verwijderen met een mesje na het bakken.
Laat ons weten wat je ervan vindt via
foodbag.be/feedback