Italiaanse antipasti salade

25 MIN
2 personen
Italiaanse antipasti salade

Aperitieven op z'n Italiaans, wie houdt er niet van? Een zalige plank vol heerlijke 'antipasti' met eventueel een glaasje wijn of een andere aperitief bij... Supergezellig en lekker, maar het kan ook in een gezondere versie! Ontdek deze originele salade met typische Italiaanse antipasti.

Ingrediënten

  • 1 rode paprika
  • 1 zakje gemengde sla
  • 125 g kerstomaten
  • 30 g zwarte olijven
  • 1 bol mozzarella
  • 4 plakjes prosciutto
  • 10 g basilicum
  • 20 g pompoenpitten
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 2 kl balsamico
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de grill van de oven voor. Snij de rode paprika in brede repen. Schik op een ovenrooster en zet 20 minuten onder de grill, tot de paprika zwartgeblakerd is.
  2. Verdeel de gemengde sla over de borden. Halveer de kerstomaten, halveer de zwarte olijven, snij de mozzarella in blokjes. Verdeel de olijven, kerstomaten, prosciutto en mozzarella over de borden. Pluk de blaadjes basilicum. Snij de helft van de blaadjes fijn.
  3. Meng de extra vierge olijfolie met de balsamico, de fijngesneden basilicum, peper en zout.
  4. Haal de gegrilde paprika uit de oven. Doe de reepjes paprika in een diepvrieszakje en sluit. De stoom zal ervoor zorgen dat het vel gemakkelijker te verwijderen is.
  5. Verwijder het vel van de paprika. Snij in fijne reepjes en schik op de salade. Druppel de dressing over de salade, strooi er de pompoenpitten en blaadjes basilicum over en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 463.23 kcal
Koolhydraten 11.86 g
waarvan suikers 8.41 g
Vet 34.9 g
waarvan verzadigd 11.88 g
Proteïnen 23.68 g
Vezels 5.61 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin