Italiaans vispannetje met kabeljauw

40 MIN
4 personen
Italiaans vispannetje met kabeljauw

Met dit Italiaans vispannetje met kabeljauw maak je iedereen oprecht blij. Kabeljauw vergezeld van een tomatensaus met zwarte olijven en kappertjes. Even laten pruttelen en dan hup, samen met de kabeljauw, in een ovenschaal de oven in. Een kwartiertje later mag je iedereen aan tafel roepen.

Ingrediënten

  • 600 g kabeljauwfilet
  • 400 g tagliatelle
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • bladpeterselie
  • 80 g zwarte olijven
  • 2 el kappertjes
  • 75 g parmezaan
  • 500 ml tomatenpassata
  • 2 el olijfolie
  • 2 kl Italiaanse kruiden
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Snij de olijven in plakjes. Snij de ui fijn. Pers de knoflook. Verhit de olijfolie in een pan en stoof de ui en knoflook aan. Voeg de Italiaanse kruiden, olijven, de kappertjes en de passata toe. Kruid met peper en zout. Roer goed om en laat 15 minuten pruttelen.
  2. Bestrijk een ovenschaal met olijfolie en leg er de kabeljauwfilets in. Kruid met peper en zout. Schep er de tomatensaus over en bestrooi met de parmezaan. Zet 15 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C.
  3. Kook de tagliatelle beetgaar in gezouten water.
  4. Serveer het Italiaanse vispannetje met de tagliatelle. Werk af met fijngesneden peterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 688.98 kcal
Koolhydraten 75.29 g
waarvan suikers 7.66 g
Vet 20.18 g
waarvan verzadigd 5.88 g
Proteïnen 48.21 g
Vezels 6.67 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin