Irish coffee cupcakes

55 MIN
12 stuks
Irish coffee cupcakes

Deze Irish coffee cupcakes zijn ideaal voor St. Patrick's Day! Het traditionele, Ierse drankje wordt een heerlijke cucpake voor volwassenen, en is lekker zoet.

Ingrediënten

    Voor de cupcakes

  • 300 g bloem
  • 1 kl bakpoeder
  • 2 eieren
  • 175 ml water, kokend
  • 60 ml melk
  • 2 el koffiepoeder
  • 50 g suiker
  • 110 g bruine suiker
  • 100 g ongezouten boter
  • 1 snufje zout
  • Voor het glazuur

  • 240 ml slagroom
  • 1 el suiker
  • 1 el whiskey
  • 1 el koffiepoeder

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Maak de cupcakes. Meng de bloem met de bakpoeder en het zout.
  3. Meng het kokend water met de koffiepoeder en laat even afkoelen. Schenk er dan de melk bij.
  4. Klop de boter zacht en romig met de twee soorten suiker. Voeg de eieren één per één toe en klop het geheel verder op. Voeg dan ook beetje bij beetje het bloemmengsel toe, samen met het koffiemengsel. Het beslag kan er een beetje gebroken uitzien.
  5. Vul beboterde muffinvormpjes voor driekwart met het beslag. Plaats in de oven en bak 20-25 minuten gaar. Laat afkoelen.
  6. Maak het glazuur. Klop de slagroom stijf met de suiker. Schenk er voorzichtig de whiskey bij en klop stevig op.
  7. Decoreer de cupcakes met het glazuur. Werk af met de koffiepoeder en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 291.29 kcal
Koolhydraten 32.81 g
waarvan suikers 15.13 g
Vet 15.37 g
waarvan verzadigd 8.81 g
Proteïnen 4.52 g
Vezels 0.46 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin