Indische palak paneer met wortel, tomaat en rijst

35 MIN
2 personen
Indische palak paneer met wortel, tomaat en rijst

Namaste! Chef Eva is ondertussen al drie keer naar India geweest en brengt van die reizen altijd veel kookinspiratie mee. Zo deelt ze graag het recept van deze "palak paneer" met ons: een stoofpotje van spinazie (palak) met romige kaas (paneer) die perfect past bij die eerste herfstavonden.

Ingrediënten

  • 125 gr witte rijst
  • 1 gele ui
  • 1 teentje knoflook
  • 20 gr gember
  • 1 rode chilipeper
  • 1 kl komijnpoeder
  • 1 wortel
  • 3 tomaten
  • 200 gr spinazie
  • 250 gr volle yoghurt
  • 200 gr paneer
  • 10 gr koriander
  • olie
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Spoel de rijst met koud water. Breng aan de kook in 250 ml lichtgezouten water. Laat zo'n 20-25 min. zachtjes koken zonder roeren met het deksel op de pan, tot de rijst beetgaar is.
  2. Pel en versnipper de gele ui en de knoflook. Schil de gember en rasp tot je 1 el hebt. Snijd de chilipeper doormidden, verwijder de zaadlijsten en snipper de peper fijn. Verhit een scheutje olie in een pan en laat daarin de ui, de knoflook, de geraspte gember en de chilipeper fruiten samen met het komijnpoeder gedurende 3 min. Boen ondertussen de wortel goed schoon en snijd dan in plakjes van 1 cm. Voeg toe aan de pan en laat stoven op een middelhoog vuur gedurende 3 min. Voeg eventueel een scheutje water toe als de wortel dreigen aan te bakken.
  3. Snijd ondertussen de tomaten in blokjes van 2 cm en schep die dan mee in de pan. Roer alles goed door, zet het deksel op de pan en laat 5 min. pruttelen zodat de tomaten zacht worden.
  4. Schep dan de spinazie handje per handje mee in de pan. Roer goed door, zodat de spinazie slinkt. Laat 2 min. stoven en schep er dan de yoghurt bij. Wil je graag een gladdere saus, dan kan je die in deze stap mixen. Heb je graag wat beet, laat de saus dan gewoon verder stoven op een middelhoog vuur met het deksel op de pan.
  5. Snijd de paneer in blokjes van 2-3 cm. Voeg toe aan de saus en laat nog eens 3 min. pruttelen. Proef en breng op smaak met zout en zwarte peper.
  6. Versnipper de koriander.
  7. Serveer de rijst met de spinaziesaus met paneer en de versnipperde koriander. Smakelijk!