Indische curry met gehaktballetjes, aardappelen en spinazie

30 MIN
2 personen
Indische curry met gehaktballetjes, aardappelen en spinazie

We hebben een heerlijk en verrassend éénpansgerecht in petto! Een eenvoudige Indische curry met sappige gehaktballetjes, spinazie en nee, deze keer geen rijst maar aardappelen. Een zalig geurig potje! Weinig werk, maximum resultaat!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 300 g vastkokende aardappelen
  • ½ kippenbouillonblokje
  • 300 g gemengd gehakt
  • 1 kl komijn
  • 1 kl venkelzaad
  • 2 kl currypoeder
  • 200 ml kokosmelk
  • 200 g spinazie
  • 2 el plantaardige olie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de ui fijn. Schil de aardappelen en snij in gelijke blokjes. Breng per persoon 150 milliliter water aan de kook en los er de kippenbouillon in op.
  2. Meng het gemengd gehakt met de helft van de ui en de komijn. Kruid bij met peper en zout en rol er met vochtige handen gehaktballetjes van.
  3. Verhit de helft van de olie in een wok of stoofpot. Bak de gehaktballetjes 5 minuten rondom goudbruin.
  4. Schep de balletjes uit de wok en bewaar onder aluminiumfolie. Verhit de rest van de olie in de wok en voeg de venkelzaadjes en de rest van de ui toe. Stoof 2 minuten en voeg dan het currypoeder en de aardappelen toe. Schenk er de bouillon en kokosmelk bij en roer goed om. Kruid met peper en zout. Laat 15 minuten pruttelen op een matig vuur.
  5. Roer de spinazie door de curry. Wanneer de spinazie geslonken is, voeg je de gehaktballetjes terug toe. Laat nog 3 minuten pruttelen. Proef en kruid met peper en zout en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 796.85 kcal
Koolhydraten 40.92 g
waarvan suikers 4.67 g
Vet 55.43 g
waarvan verzadigd 27.98 g
Proteïnen 33.29 g
Vezels 8.25 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin