Indiase dahl met zoete aardappel, spinazie en naanbrood

45 MIN
2 personen
Indiase dahl met zoete aardappel, spinazie en naanbrood

Foodbagchef Sofie: "Dahl is een Indische, plantaardige stoofpot op basis van linzen en warme kruiden. Het staat bekend om zijn rijke smaken en voedzame eigenschappen. Ook ideaal om vooraf te maken en later in de week van te genieten."

Ingrediënten

  • ½ gele ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 stuk gember
  • 2 wortelen
  • 400 gr Belgische zoete aardappel
  • 1 tomaat
  • 100 gr groene linzen
  • 200 gr tomatenpulp
  • 100 ml kokosmelk
  • 100 gr spinazie
  • 2 kl garam masala
  • 1 stuk naanbrood
  • olijfolie
  • 1 kl kurkuma
  • snuifje komijnpoeder
  • snuifje chilivlokken
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snipper de ui fijn en pers de knoflook. Rasp de gember tot je ongeveer 0,5 kl per persoon hebt. Snijd de wortel in dunne halve plakjes en de zoete aardappel en tomaat in blokjes van 1,5 cm (schillen hoeft niet).
  2. Verhit een scheutje olijfolie in een stoofpot en stoof de ui, knoflook en gember 2-3 min. op middelhoog vuur. Voeg de wortel en zoete aardappel toe en stoof nog 5 min. Voeg dan de kurkuma (optioneel), linzen, tomaat, tomatenpulp, 2/3 van de kokosmelk en 100 ml water per persoon toe. Laat het geheel 20-25 min. pruttelen op zacht vuur tot de linzen gaar zijn. Roer af en toe, zodat de dahl niet aanbrandt.
  3. Verwarm de oven voor op 200°C voor het naanbrood. Je kan het ook in de broodrooster roosteren of in de pan bakken, dan heb je de oven niet nodig voor dit gerecht.
  4. Kokossaus: Meng de rest van kokosmelk met een snuifje zout, het komijnpoeder (optioneel), chilivlokken en een scheutje water tot een gladde saus.
  5. Roer de spinazie handje per handje door de dahl en laat slinken. Kruid met garam masala (zie tip), zout en zwarte peper.
  6. Rooster het naanbrood 5 min. in de oven, broodrooster of met een scheutje olie in een pan. Scheur in twee.
  7. Serveer de dahl en drizzle de kokossaus erover. Serveer met het naanbrood. Smakelijk!
  8. TIP: Garam masala is een klassieke kruidenmix uit de Indiase keuken en wordt meestal aan het einde van het kookproces toegevoegd om de geurige, diepe smaken te behouden.