Indiase bloemkoolcurry (aloo gobi)

30 MIN
2 personen
Indiase bloemkoolcurry (aloo gobi)

Aloo gobi is een vegetarische curry met aardappel (aloo) en bloemkool (gobi) uit India. De ingrediënten zijn eenvoudig en gezond. Een lekker licht avondmaal.

Ingrediënten

  • 600 g bloemkool
  • 1 rode chilipeper
  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 30 g amandelschilfers
  • 1 el currypoeder
  • 1 kl kurkuma
  • 10 g koriander
  • 1 el plantaardige olie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verdeel de bloemkool in roosjes. Snij de rode chilipeper in ringetjes. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukjes.
  2. Breng een pot gezouten water aan de kook en voeg de bloemkoolroosjes toe. Breng terug aan de kook en schep na 1 minuut uit het water. Hou het water bij.
  3. Zet een grote pan op het vuur en rooster de amandelschilfers zonder vetstof, totdat ze beginnen te kleuren. Schep uit de pan. Verhit nu de plantaardige olie in de pan. Voeg het currypoeder en de kurkuma toe. Voeg dan de aardappelblokjes toe en zet onder met het kookvocht van de bloemkool. Voeg een snufje zout toe en dek af met een deksel. Laat een 10-tal minuten koken tot de aardappelen bijna beetgaar zijn. Pluk ondertussen de korianderblaadjes.
  4. Voeg dan de chilipeper (voeg minder toe als je niet van pikant houdt) en de bloemkool toe. Laat ongeveer 10 minuten verderkoken tot alles gaar is. Kruid met peper en zout. Werk af met korianderblaadjes en amandelschilfers.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 437.46 kcal
Koolhydraten 50.71 g
waarvan suikers 8.05 g
Vet 16.66 g
waarvan verzadigd 1.84 g
Proteïnen 14.36 g
Vezels 15.34 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin