Indiase bloemkoolcurry (aloo gobi)

30 MIN
2 personen
Indiase bloemkoolcurry (aloo gobi)

Aloo gobi is een vegetarische curry met aardappel (aloo) en bloemkool (gobi) uit India. De ingrediënten zijn eenvoudig en gezond. Een lekker licht avondmaal.

Ingrediënten

  • ½ bloemkool
  • 1 rode chilipeper
  • 400 g vastkokende aardappelen
  • ½ blikje erwten
  • 2 el amandelschilfers
  • 2 kl currypoeder
  • 2 kl kurkuma
  • 10 g koriander
  • 1 el plantaardige olie
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de bloemkool in roosjes. Snij de rode chilipeper in fijne ringetjes. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukjes. Giet de erwtjes af en laat uitlekken.
  2. Breng een pot gezouten water aan de kook en voeg de bloemkoolroosjes toe. Breng terug aan de kook en schep na 1 minuut uit het water. Hou het water bij.
  3. Zet een grote pan op het vuur en rooster de amandelschilfers zonder vetstof, totdat ze beginnen te kleuren. Schep uit de pan. Verhit nu de plantaardige olie in de pan. Voeg het currypoeder en de kurkuma toe. Voeg dan de aardappelblokjes toe en zet onder met het kookvocht van de bloemkool. Voeg een snufje zout toe en dek af met een deksel. Laat een 10-tal minuten koken tot de aardappelen bijna beetgaar zijn. Pluk ondertussen de korianderblaadjes.
  4. Voeg dan de chilipeper (voeg minder toe als je niet van pikant houdt), de erwtjes en de bloemkool toe. Laat ongeveer 10 minuten verderkoken tot alles gaar is. Kruid met peper en zout. Werk af met korianderblaadjes en amandelschilfers.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 416.53 kcal
Koolhydraten 53.32 g
waarvan suikers 4.47 g
Vet 14.2 g
waarvan verzadigd 1.73 g
Proteïnen 13.1 g
Vezels 13.68 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin