Hutsepot van zoete aardappel met chipolata

30 MIN
2 personen
Hutsepot van zoete aardappel met chipolata

Hutsepot, echte grootmoeders kost! En toch kan je er ook een koolhydraatarme versie van maken, met zoete aardappel. We serveren er chipolata's en een mosterdsausje bij. Dat wordt smullen!

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 zoete aardappelen
  • 2 rapen
  • 2 wortelen
  • 15 spruiten
  • 2 takjes tijm
  • ½ groentebouillonblokje
  • 10 g bladpeterselie
  • 300 g chipolataworsten
  • 2 el mosterd
  • 2 el boter
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de ui in ringen. Schil de zoete aardappelen en snij in blokjes. Schil de rapen en snij ze in blokjes. Schil de wortelen en snij ze in schijfjes. Kuis en halveer de spruitjes. Rits de blaadjes van de takjes tijm.
  2. Breng per persoon 150 milliliter water aan de kook en los er de groentebouillon in op.
  3. Verhit de helft van de boter in een stoofpot en stoof de ui 2 minuten. Voeg de zoete aardappelen, rapen, wortelen en spruitjes toe. Stoof opnieuw 2 minuten. Schenk de bouillon erbij en voeg de tijm toe. Kruid met peper en zout. Roer goed om en zet een deksel op de pot. Laat 16 minuten pruttelen, controleer of er genoeg vocht in de pot is en voeg eventueel nog wat extra toe.
  4. Hak de peterselie fijn.
  5. Verhit de rest van de boter in een antikleefpan en bak de chipolata's 3-4 minuten per kant.
  6. Controleer of de groenten in de hutsepot gaar zijn. Kruid bij met peper en zout en schud goed op.
  7. Serveer de hutsepot met de gebakken chipolata's, een schepje mosterd en werk af met de fijngehakte peterselie.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 619.75 kcal
Koolhydraten 41.35 g
waarvan suikers 21.18 g
Vet 34.59 g
waarvan verzadigd 16.84 g
Proteïnen 28.74 g
Vezels 15.45 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin