Vroeger werd hutsepot vooral gebruikt om alle delen van het varken op te maken. Nu is een gewoon een heerlijk, nostalgisch gerecht. Met veel groenten erbij heb je de perfecte winterkost.
Ingrediënten
2 wortelen
500 gr aardappelen
1 gele ui
1 prei
100 gr gesneden witte kool
10 gr krulpeterselie
2 varkensmignonettes
4 el pickles
boter
scheutje melk
snuifje nootmuskaat
zwarte peper
zout
Bestel deze producten online
BEREIDING
Snijd de wortel en aardappelen in stukken van 2 cm (schillen hoeft niet). Zet net onder water met een flinke snuif zout en kook in 15-20 min. gaar.
Snipper de ui fijn. Snijd de prei in ringen. Smelt een klontje boter in een tweede pot en stoof de ui, prei en witte kool 5-10 min. op middelhoog vuur. Kruid met zout en zwarte peper.
Hak intussen de peterselie fijn.
Smelt een klontje boter in een pan en bak de varkensmignonette in 5 min. goudbruin en gaar op middelhoog vuur. Kruid met zout en zwarte peper. Haal het vlees uit de pan en laat rusten in aluminiumfolie.
Giet de aardappelen en wortel af. Stamp, samen met een scheutje melk, tot een smeuïge puree (zie tip). Voeg de ui, prei, witte kool en peterselie toe en schep om. Kruid met nootmuskaat, zout en zwarte peper.
Serveer de hutsepot met de varkensmignonette en wat pickles. Smakelijk!
TIP: Melk is niet de enige manier om je puree smeuïg te maken. Je kan ook kiezen voor een eidooier, een flinke klont boter of een schepje yoghurt.