Hutsepot met chipolata, wortel, raapjes en savooikool
30 MIN
2 personen
Dit gerecht creëerden we voor die dagen waarop de lentezon verstoppertje lijkt te spelen. Savooikool en gele raap zitten boordevol vitamine c en stimuleren dus je immuunsysteem. De ideale partner op een druilerige dag.
Ingrediënten
500 gr bloemige aardappelen
2 wortelen
200 gr gele raapjes
1 rode ui
150 gr gesneden savooikool
300 gr chipolata
10 gr krulpeterselie
boter
scheutje melk
snuifje nootmuskaat
zwarte peper
zout
Bestel deze producten online
BEREIDING
Snijd de aardappelen in stukken van 3 cm en de wortel en raapjes in stukken van 1 cm (schillen hoeft niet). Zet net onder water met een flinke snuif zout en kook in 15-20 min. gaar.
Snijd de rode ui in parten. Smelt een klontje boter in een pan en stoof de ui en gesneden savooikool 6-8 min. zacht op middelhoog vuur. Haal uit de pan en houd apart.
Smelt opnieuw een klontje in diezelfde pan en bak de chipolata in 6-8 min. gaar (zie tip).
Hak intussen de peterselie fijn.
Giet de aardappelen met wortel en raapjes af en stamp, met een scheutje melk, tot een grove hutsepot. Voeg ook de gebakken ui, savooikool en peterselie toe en kruid met voldoende nootmuskaat, zout en zwarte peper. Meng goed door elkaar.
Serveer de hutsepot met de chipolata. Smakelijk!
TIP: WIl je graag echt alles in één stoemp? Snijd dan ook de chipolata in kleine stukjes, bak en schep op het einde door de groentepuree.