Hutsepot

130 MIN
4 personen
Hutsepot

Een echte klassieker voor als het koud is: hutsepot. Je kan er al je favoriete winterse groenten in kwijt. Serveer met een flinke schep mosterd!

Ingrediënten

  • 1 varkensham, in stukken
  • 200 g spieringkoteletten, in stukken
  • 4 varkensworsten, in stukken
  • 4 plakken spek
  • 4 aardappelen, geschild
  • 2 uien, gehalveerd
  • 2 prei, grof gehakt
  • 1 stengel selder, in stukken
  • 400 g spruiten
  • 1 savooikool, grof gehakt
  • 6 wortelen, in stukken
  • 4 rapen, grof gehakt
  • 1 kruidentuiltje, tijm en laurier
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Vul een stoofpot met water en breng aan de kook. Leg er het kruidentuiltje, de ui en de selder in en kruid met peper en zout.
  2. Leg het varkenshammetje en het spek in de bouillon en laat 1,5 uur koken op een laag vuur. Schep regelmatig het schuim weg.
  3. Haal het kruidentuiltje, de selder en de ui uit de bouillon. Voeg er de koteletten en de worsten aan toe en laat 10 minuten sudderen.
  4. Doe er de wortelen, de spruiten en de rapen bij en laat opnieuw 10 minuten zachtjes koken. Doe er dan de aardappelen, de prei en de savooikool bij en laat nog een keer 10 minuten pruttelen.
  5. Kruid naar smaak af met peper en zout en verdeel de hutsepot over de borden.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 780.83 kcal
Koolhydraten 47.98 g
waarvan suikers 28.13 g
Vet 38.33 g
waarvan verzadigd 13.52 g
Proteïnen 56 g
Vezels 23.98 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin