Hummus van edamameboontjes

15 MIN
4 personen
Hummus van edamameboontjes

Een heerlijk lichte dip van edamameboontjes. Serveer met toastjes of rauwe groenten.

Ingrediënten

  • 200 g edamame
  • 1 komkommer, in schijfjes
  • 1 stengel selder, in reepjes
  • 1 groene paprika, in reepjes
  • 3 el tahin
  • 1 citroen
  • 1 teentje knoflook
  • 3 takjes bladpeterselie
  • ½ kl komijn
  • ½ kl koriander
  • 3 el olijfolie extra vierge
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Kook de edamameboontjes gaar in gezouten water voor 4-5 minuten.
  2. Doe de edamameboontjes in de keukenrobot, samen met de tahin, de zeste en het sap van de citroen, het teentje knoflook, de komijn, de koriander, de peterselie en 2 eetlepels olijfolie. Mix tot een egale massa. Kruid af met peper en zout en serveer met nog 1 eetlepel olijfolie erover gelepeld.
  3. Serveer met rauwe dipgroentjes.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 418.83 kcal
Koolhydraten 22.36 g
waarvan suikers 7.17 g
Vet 26.43 g
waarvan verzadigd 3.98 g
Proteïnen 22.55 g
Vezels 6.59 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin