Huisgemaakte kabeljauwburger

55 MIN
4 personen
Huisgemaakte kabeljauwburger

De lekkerste visburger, die maak je zelf! Met verse kabeljauw maak je een heerlijke huisgemaakte burger met een lekker sausje erbij.

Ingrediënten

  • 400 g kabeljauw
  • 4 broodjes
  • 1 ui, fijngesneden
  • 1 rode paprika, fijngesneden
  • 1 rode ui, in fijne ringen
  • 100 g ijsbergsla
  • 2 el kappertjes
  • 2 el augurken, fijngehakt
  • ¼ citroen, geperst
  • 20 el panko
  • 4 el bloem
  • 1 ei
  • 1 eiwit, losgeklopt
  • 2 el zure room
  • 3 el mayonaise
  • 3 el chilisaus
  • 3 el olie
  • 1 el krulpeterselie, fijngehakt
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Doe de vis, de ui, de paprika en de chilisaus in een blender en mix grof. Voeg het ei en de helft van de panko toe en meng goed.
  2. Vorm 4 burgers en paneer ze. Haal ze eerst door de bloem en klop het overtollige bloem eraf. Haal de burgers vervolgens door het eiwit en dan door de panko. Laat minstens een half uur rusten in de koelkast.
  3. Verhit de olie in een pan en bak hierin de visburgers gaar en krokant.
  4. Meng voor de dressing de mayonaise, de zure room, de kappertjes, de augurken en de peterselie. Breng op smaak met wat citroensap en peper en zout.
  5. Snijd de broodjes doormidden en besmeer de onderste helft met de dressing. Leg hierop de sla, de visburger en de rode uiringen. Lepel hierop nog wat van de dressing. Leg de bovenste helft van het broodje erop en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 840.61 kcal
Koolhydraten 104 g
waarvan suikers 15.82 g
Vet 28.94 g
waarvan verzadigd 6.79 g
Proteïnen 37.02 g
Vezels 8.05 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin