Honing geroosterde wortelen met feta, pijnboompitten en bruine rijst

25 MIN
2 personen
Honing geroosterde wortelen met feta, pijnboompitten en bruine rijst

Deze heerlijke lauw-warme vegetarische schotel smaakt heerlijk op koude(re) dagen. Een heerlijk kommetje comfort food vol Midden-Oosterse smaken. Gezond, zoet, zuur, kruidig,... Krijg je het er al warm van?

Ingrediënten

  • 150 g bruine rijst
  • 4 wortelen
  • 2 sticks honing
  • 2 kl ras el hanout
  • 30 g pijnboompitten
  • ½ citroen
  • 10 g bladpeterselie
  • 100 g feta
  • 30 g rozijnen
  • 2 el olijfolie
  • 1 el olijfolie extra vierge
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Kook de rijst: breng per persoon 150 milliliter water aan de kook en voeg de rijst en een snufje zout toe. Zet een deksel op de pot en draai het vuur laag. Laat 20 minuten zachtjes koken tot alle water opgenomen is en de rijst gaar is. Roer de rijst los met een vork.
  2. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de wortelen en snij ze in balkjes. Meng de helft van de honing, de ras el hanout, peper, zout en de olijfolie in een kom. Hussel de wortelen door de marinade. Bedek een bakplaat met bakpapier, schik hierop de wortelen en zet 15 minuten in de voorverwarmde oven. Schep regelmatig om. Strooi er de laatste 5 minuten de pijnboompitten over.
  3. Pers het sap van de citroen en meng met de extra vierge olijfolie en de rest van de honing. Kruid met peper en zout. Dit is de dressing. Snij de bladpeterselie fijn en verkruimel de feta.
  4. Meng de geroosterde wortelen, pijnboompitten, fijngesneden bladpeterselie, rozijnen en de dressing door de bruine rijst. Overstrooi met de feta en serveer.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 863.87 kcal
Koolhydraten 91.73 g
waarvan suikers 29.83 g
Vet 43.63 g
waarvan verzadigd 12.2 g
Proteïnen 20.55 g
Vezels 13.15 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin