Homemade worstenbroodje, winterse salade en veenbessenkonfijt

45 MIN
2 personen
Homemade worstenbroodje, winterse salade en veenbessenkonfijt

Foodbagchef Caroline: "Mijn guilty pleasure? Homemade worstenbroodjes! Als hapje, maar ook als volledige maaltijd. Geen zorgen, ik serveer er ook een mooie portie (winter)groenten en veenbessenkonfijt bij. Geniet je mee?"

Ingrediënten

  • ½ gele ui
  • 1 pastinaak
  • 1 rode appel
  • 200 gr gemengd gehakt
  • 1 kl mosterd
  • 1 vel bladerdeeg
  • 10 gr sesamzaad
  • 150 gr boerenkool
  • 50 gr veldsla
  • 2 el veenbessenkonfijt
  • olie
  • olijfolie
  • scheutje melk
  • witte wijnazijn
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Snipper de ui fijn. Snijd de pastinaak in blokjes van 2 cm (schillen hoeft niet). Rasp de helft van de appel met een grove rasp. Snijd de rest van de appel in blokjes van 1 cm (schillen hoeft niet).
  3. Meng het gehakt met de fijngesnipperde ui, geraspte appel, de mosterd, zout en zwarte peper. Vorm met vochtige handen 1 worst per persoon.
  4. Rol het bladerdeeg open en snijd een rechthoek per persoon van ongeveer 10 op 15 cm. Schik de gehaktworst op de lange zijde van de rechthoek en rol op. Leg (met het bakpapier) op de bakplaat met de naad naar beneden. Bestrijk het worstenbroodje met de scheutje melk (of eigeel) en strooi het sesamzaad erover (zie tip). Schik de pastinaakblokjes ernaast, besprenkel met wat olie en kruid met zout en zwarte peper. Schuif 15 min. in de oven.
  5. Scheur de boerenkool in stukken en verwijder de harde nerven. Bekleed een tweede bakplaat met bakpapier en schik hierop de boerenkool. Besprenkel met olie en kruid met zout en zwarte peper.
  6. Haal de bakplaat met het worstenbrood uit de oven, schik de appelblokjes erbij en besprenkel ook met een scheutje olie. Schuif de bakplaat met het worstenbrood en die met de boerenkool opnieuw in de oven voor 10 min.
  7. Schik het worstenbroodje op een bord en schik de veldsla ernaast. Besprenkel de veldsla met wat olijfolie en witte wijnazijn. Schik de pastinaak, boerenkool en appelblokjes erbij. Serveer met de veenbessenkonfijt. Smakelijk!
  8. TIP: Voel je je creatief? Snijd leuke vormpjes zoals blaadjes of sterretjes uit het restje bladerdeeg. Bestrijk ook met een heel klein beetje melk en bak samen met het worstenbroodje. Ik ging voor hartjes en een strikje.