Homemade kipschnitzel met naan, wortel en gepekelde koolrabi

40 MIN
2 personen
Homemade kipschnitzel met naan, wortel en gepekelde koolrabi

Foodbagchef Sofie: "Zelf kipschnitzels maken is zoveel lekkerder en helemaal niet moeilijk. Ik leg je stap voor stap uit hoe het moet. Serveer vervolgens alles in mooie potjes op tafel en laat iedereen zelf zijn favoriete combinatie samenstellen."

Ingrediënten

  • ½ koolrabi
  • 3 wortelen
  • 2 kl shoarmakruiden
  • 2 el mayonaise
  • 1 kl srirachasaus
  • 2 kipfilets
  • 50 gr panko
  • zout
  • zwarte peper
  • 2 stuks naanbrood
  • olie
  • 2 el witte wijnazijn
  • 1 el suiker
  • 1 el bloem
  • 1 kl currypoeder

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Gepekelde koolrabi: breng ongeveer 100 ml water per persoon aan de kook. Schil en snijd de koolrabi in flinterdunne plakjes (met een mandoline). Meng met de witte wijnazijn, suiker en een snuifje zout. Overgiet met het kokende water; tot de koolrabi net onder staat. Laat pekelen, hoe langer hoe beter.
  3. Halveer de wortelen in de lengte (schillen hoeft niet), snijd de dikke exemplaren in vier. Hussel de wortelen in een ovenschaal door elkaar met een scheutje olie, de shoarmakruiden, zout en zwarte peper. Rooster 20-25 min. in de oven, tot de wortel beetgaar is. Schep halverwege eens om.
  4. Srirachamayo: meng de mayonaise met de srirachasaus.
  5. Dep de kipfilet droog met keukenpapier. Leg de kip tussen twee vellen vershoudfolie (of bakpapier) en klop met een zware pan (of deegroller) tot het ongeveer 0,5-1 cm dik is.
  6. Paneer de kip: meng de bloem met ongeveer 3 el water in een diep bord tot een vloeibaar beslag. Kruid het beslag met zout en zwarte peper. Schep de panko in een ander diep bord, samen met het currypoeder (optioneel, zie tip). Haal de kip eerst door het beslag en vervolgens door de panko.
  7. Rooster het naanbrood 5 min. in de oven bij de wortelen.
  8. Verhit een flinke scheut (neutrale) olie in een pan, op middelhoog vuur. Bak de kip gaar, goudbruin en krokant. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Bestrooi met wat (grof) zout.
  9. Giet de koolrabi af. Proef en breng verder op smaak met zout en zwarte peper.
  10. Neem een mooi, groot plateau en schik de kipschnitzel, geroosterde wortelen, gepekelde koolrabi en naanbrood erop. Serveer met de srirachamayo. Smakelijk!
  11. TIP: Geen currypoeder in huis? Paprikapoeder, knoflookpoeder of kipkruiden zijn er ook heerlijk bij. Experimenteer en ontdek je favoriete smaak!