Hete bliksem met knolselderpuree, gehakt en appelmoes

25 MIN
2 personen
Hete bliksem met knolselderpuree, gehakt en appelmoes

Foodbagchef Isa: "Een Belgische klassieker met al even Belgische ingrediënten. Echt comfortfood waar iedereen aan tafel blij mee zal zijn."

Ingrediënten

  • 1 knolselder
  • 500 gr bloemige aardappelen
  • 1 sjalot
  • 300 gr gemengd gehakt
  • 1 el shoarmakruiden
  • 370 gr appelmoes
  • 50 gr veldsla
  • zout
  • zwarte peper
  • olijfolie
  • boter
  • snuifje nootmuskaat
  • scheutje witte wijnazijn

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Schil de knolselder. Snijd de aardappelen (schillen hoeft niet) en knolselder in stukken van zo’n 3 cm. Zet net onder water met een flinke snuif zout en kook in 15-20 min. gaar (zie tip).
  2. Verwarm de oven voor op 200°C.
  3. Snipper de sjalot fijn. Verhit een scheut olijfolie in een pan en fruit de helft van de sjalot in 2 min. glazig op zacht vuur. Voeg het gehakt toe en bak rul door met een vork of spatel in stukken te prakken. Kruid met de shoarmakruiden en zwarte peper. Schep in een ovenschaal.
  4. Schep de appelmoes op het gehakt in de ovenschaal.
  5. Giet de aardappelen af en stamp, samen met een een flinke klont boter, tot een smeuïge puree. Kruid met de nootmuskaat, zout en zwarte peper. Schep de puree bovenop de appelmoes in de ovenschaal en strijk glad. Maak met een vork een patroon. Zet de ovenschaal 15 min. in de oven.
  6. Meng de rest van de sjalot met de veldsla en breng op smaak met een scheutje olijfolie, de witte wijnazijn, zout en zwarte peper.
  7. Zet de dampende ovenschaal op tafel en serveer de salade erbij. Smakelijk!
  8. TIP: Als ik knolselder klaarmaak, voeg ik graag een flinke scheut melk toe aan het kookwater. Of ik gebruik soms zelfs de helft water en de helft melk. Da's goed om de witte kleur te behouden en geeft een romige toets.