Hete bliksem

50 MIN
4 personen
Hete bliksem

Ingrediënten

  • 600 g gemengd gehakt
  • 750 g aardappelen, in stukken
  • 4 appels, geschild en in blokjes
  • 1 el paneermeel
  • 50 ml melk
  • 50 g boter
  • nootmuskaat
  • peper en zout
  • zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C.
  2. Kook de aardappelen gaar in gezouten water. Giet ze af. Laat ze kort opdrogen op het vuur. Plet ze met de pureestamper. Voeg de lauwe melk toe en kruid met nootmuskaat, peper en zout. Roer tot een gladde puree.
  3. Bak ondertussen het gehakt rul in een beetje boter. Kruid het met peper en zout.
  4. Stoof de stukjes appel afgedekt in een pot met 2 eetlepels water tot het appelmoes wordt. Breng op smaak met wat suiker.
  5. Verdeel het gehakt over een ovenschaal. Schep er een dikke laag appelmoes op en daarop een dikke laag aardappelpuree. Bestrooi met paneermeel en beleg met vlokjes boter.
  6. Zet 25 minuten in de oven en laat de laatste 5 minuten bijkleuren onder de hete grill.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 728.86 kcal
Koolhydraten 53.48 g
waarvan suikers 16.85 g
Vet 41.92 g
waarvan verzadigd 19.38 g
Proteïnen 31.72 g
Vezels 8.4 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin