Hertenfilet met geroosterde groenten, veenbessensaus en kroketten

55 MIN
6 personen
Hertenfilet met geroosterde groenten, veenbessensaus en kroketten

Een heerlijk stukje wild op het menu tijdens de feestdagen? Hertenfilet is lekker verfijnd en gemakkelijk om te maken! De veenbessensaus kan je op voorhand maken, de groenten kan je ook voorbereiden en een half uur voor het serveren in de oven schuiven. Gemakkelijk toch? Geniet ervan!

Ingrediënten

  • 6 hertenfilets, ongeveer 125 g/stuk
  • 18 aardappelkroketten
  • 4 wortelen, gele
  • 2 pastinaken
  • 2 rode ui
  • 1 flespompoen
  • 4 takjes tijm
  • 1 kl kaneel
  • 3 el ahornsiroop
  • 1 el balsamico
  • 3 el arachideolie
  • 2 el boter
  • peper en zout
  • Fleur de Sel
  • Voor de veenbessensaus

  • 150 g veenbessen
  • 100 ml rode wijn
  • 50 ml porto
  • 2 steranijs
  • 100 g suiker
  • ½ el maïszetmeel
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil en snij de wortelen en pastinaak in staafjes. Schil de pompoen, verwijder de zaden en snij in partjes. Rits de blaadjes van de takjes tijm. Snij de rode ui in partjes. Meng de arachideolie met de kaneel, tijm, ahornsiroop, balsamico en peper en zout. Hussel de groenten door deze mengeling. Bedek een bakplaat met bakpapier en schik er de groenten op. Zet 20-25 minuten in de voorverwarmde oven. Schep halverwege om. Zet de oven uit en laat de groenten erin staan. Zet er straks de gebakken hertenfilets bij.
  2. Voor de saus: doe de veenbessen samen met de suiker in een kookpot. Meng goed. Voeg de rode wijn, porto en steranijzen toe en verwarm op een matig vuur.
  3. Laat de saus inkoken tot de veenbessen openbarsten, ongeveer 15 minuten. Bind de saus eventueel met maïszetmeel opgelost in wat water. Vis er de steranijzen uit. Breng de saus op smaak met peper en zout.
  4. Kruid de hertenfilets met peper en zout. Smelt boter in een pan en bak de hertenfilets rondom goudbruin. Zet het vlees nog 5 minuten in de oven. Hou warm onder aluminiumfolie.
  5. Verwarm de friteuse en bak de kroketten.
  6. Kruid de hertenfilets met fleur de sel en serveer ze met de veenbessensaus, de geroosterde groenten en de kroketten.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 929.25 kcal
Koolhydraten 94.36 g
waarvan suikers 37.48 g
Vet 36.16 g
waarvan verzadigd 11.87 g
Proteïnen 45.8 g
Vezels 11.84 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin