Herfststoemp met champignonsaus en zacht gekookt eitje

25 MIN
2 personen
Herfststoemp met champignonsaus en zacht gekookt eitje

Een heerlijke herfstige stoemp met pastinaak, wortel en gekaramelliseerde rode ui. Daarbij komt een zacht gekookt eitje en een smakelijke champignonsaus. De herfst op je bord, in een originele vegetarische versie!

Ingrediënten

  • 500 g bloemige aardappelen
  • 3 wortelen
  • 1 pastinaak
  • 1 rode ui
  • 2 takjes tijm
  • 2 bio-eieren
  • 125 g champignons
  • ½ potje lichte room
  • 1 el olijfolie
  • 2 el boter
  • 3 el melk
  • nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  2. Schil de wortelen en pastinaak en snij in blokjes. Snij de rode ui in halve ringen. Rits de blaadjes van de takjes tijm.
  3. Doe de eieren in een steelpannetje en zet onder water. Breng aan de kook en laat 6 minuten koken. Giet af en spoel onder koud water.
  4. Verhit de helft van de boter in een kookpot en voeg de wortelen, pastinaak en tijm toe. Stoof 3 minuten. Kruid met peper en zout.
  5. Schenk hierbij water tot de wortelen en pastinaak net onder staan. Laat verdampen tot ze gaar zijn, in ongeveer 10 minuten.
  6. Verhit de olijfolie in een pan en voeg de rode ui toe. Laat 5-7 minuten stoven, tot de uien mooi zacht en gekaramelliseerd zijn. Schep uit de pan. Snij ondertussen de champignons in plakjes.
  7. Verhit de rest van de boter in de pan waarin je de ui gebakken hebt. Voeg de champignons toe en bak ze mooi gaar op hoog vuur. Kruid met peper en zout. Voeg de room toe, breng aan de kook en laat kort indikken.
  8. Giet de aardappelen af. Meng de gestoofde wortelen, pastinaken, rode ui en melk door de aardappelen en stamp ze tot een grove stoemp. Kruid af met peper, zout en nootmuskaat.
  9. Pel de eieren en halveer ze. Serveer de herfststoemp met de eitjes en de champignonsaus.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 777.1 kcal
Koolhydraten 73.47 g
waarvan suikers 16.35 g
Vet 41.76 g
waarvan verzadigd 20.44 g
Proteïnen 19.17 g
Vezels 19.09 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin