Fan van de Italiaanse salade caprese? Echt heerlijk zomers, maar wat als je ook een heerlijke herfstige versie kan maken? We vervingen de tomaten door geroosterde bietjes, verrassend lekker! Moet je zeker eens proberen.
Ingrediënten
500 gr bieten (verschillende kleuren: rood, geel en Chioggia)
1 bol buffelmozzarella
10 gr basilicum
30 gr pecannoten
50 gr rucola
olijfolie
2 el extra vierge olijfolie
aceto balsamico
peper
zout
Bestel deze producten online
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 200 ºC. Bedek een bakplaat met bakpapier. Schil de bietjes en snij in plakjes. Schik ze op het bakpapier, spreid ze goed uit. Besprenkel met olijfolie, wat balsamico, peper en zout. Zet 15 minuten in de voorverwarmde oven, keer de bietjes om en zet nog 5 minuten in de oven.
Scheur de mozzarella in stukjes. Meng de extra vierge olijfolie met 1 kl balsamico. Halveer de pecannoten.
Schik de rucola op borden. Druppel er wat van de dressing over. Schik er de bietjes, mozzarella, pecannoten en blaadjes basilicum op. Werk af met extra dressing. Serveer eventueel met brood.