Hazenpeper

145 MIN
4 personen
Hazenpeper

Ingrediënten

  • 4 hazenbouten
  • 100 g spekblokjes
  • 250 g champignons, in partjes
  • 30 zilveruitjes, gepeld
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gehalveerd
  • 2 el vloeiende bloem
  • 1 snufje kristalsuiker
  • 1 el aalbessengelei
  • 600 ml gevogeltebouillon
  • 100 ml cognac
  • 4 klontjes boter
  • 2 takjes tijm
  • 1 laurierblaadje
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Kruid het vlees met peper en zout. Bak goudbruin in een klontje boter. Zet opzij. Bak in dezelfde pan de spek knapperig. Laat uitlekken op keukenpapier en giet het spekvet weg.
  2. Stoof in dezelfde pan de ui en de champignons in een klontje boter. Strooi er de bloem bij en schep goed om.
  3. Blus met de cognac en roer om. Leg er de hazenbouten en het spek bij. Voeg er de knoflook, de tijm en de laurier aan toe. Giet hierover de bouillon tot alles net onder staat. Laat 2 uur afgedekt stoven op een laag vuur tot het vlees zacht is.
  4. Stoof de zilveruitjes aan in een klontje boter. Breng op smaak met suiker en wat zout. Leng aan met water tot ze net onder staan. Laat het onafgedekt verdampen op een hoog vuur. Voeg er opnieuw een klontje boter aan toe en laat stoven tot de uitjes licht gekleurd zijn.
  5. Haal de hazenbouten en spek uit de pot en zet opzij. Zeef de saus.
  6. Breng de gezeefde saus weer aan de kook en voeg er de aalbessengelei aan toe. Kruid naar smaak met peper en zout. Doe het vlees, het spek en de zilveruitjes bij de saus en laat enkele minuten goed doorwarmen. Serveer warm.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 847.04 kcal
Koolhydraten 13.82 g
waarvan suikers 7 g
Vet 51.51 g
waarvan verzadigd 24.49 g
Proteïnen 69.59 g
Vezels 3.31 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin