Hazelnootburger met romescosaus, gebakken patatjes en prei

35 MIN
2 personen
Hazelnootburger met romescosaus, gebakken patatjes en prei

Chef Caroline: "Olé, 't is Spaanse week! Vandaag maak ik een Catalaanse specialiteit klaar: romescosaus. Ik serveer het met de hazelnootburger van La Vie Est Belle. Het recept komt oorspronkelijk van de grootmoeder van de oprichter. Een echt familiebedrijf!"

Ingrediënten

  • 400 gr vastkokende aardappelen
  • 1 rode paprika
  • 2 stengels prei
  • 1 teentje knoflook
  • 15 gr amandelschilfers
  • 1 tomaat
  • 2 hazelnootburgers
  • olijfolie
  • snuifje paprikapoeder
  • 2 kl suiker
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd de aardappelen in blokjes van 2 cm (schillen hoeft niet) en schik op de bakplaat. Snijd de paprika in parten, leg met de schil naar boven op de bakplaat. Snijd de prei in 3 gelijke stukken en snijd elk balkje overlangs in twee. Leg mee op de bakplaat. Giet een flinke scheut olijfolie erover en kruid met zout en flink wat zwarte peper. Leg de ongepelde knoflook ook op de bakplaat. Rooster 15 min. in de oven.
  3. Rooster de amandelschilfers goudbruin in een droge pan (zie tip). Schep uit de pan.
  4. Snijd de tomaat in blokjes.
  5. Haal de paprika en knoflook uit de oven. Zet de bakplaat met aardappelen en prei nog 5-10 min. in de oven, tot de aardappelen gaar zijn.
  6. Romescosaus: hak de paprika in kleinere stukken. Pel de de knoflook. Mix de paprika, tomaat, knoflook, amandelschilfers, het paprikapoeder, de suiker en een flinke scheut olijfolie met een staafmixer of blender tot een grove saus. Proef en breng verder op smaak met zout en zwarte peper.
  7. Verhit een scheutje olijfolie in de pan van de amandelschilfers. Bak de hazelnootburger 3-4 min. per kant op middelhoog vuur.
  8. Serveer de hazelnootburger, aardappelen en prei met de romescosaus. Smakelijk!
  9. TIP: Let op, de amandelschilfers kunnen snel verbranden, houd goed in de gaten!