Hawaiiaanse kalkoenschnitzel met rijst, ananas en paprika
25 MIN
2 personen
Haal je mooiste bloemenkrans al maar boven, want dit bordje vol tropische smaken doet je instant wegdromen naar zonnige oorden. Liever ananasrijst dan rijst met ananas? Volg dan zeker onze tip in het recept!
Snijd de rode paprika in dunne reepjes en snijd de ui in fijne ringen.
Verhit een flinke scheut olie in een (wok)pan en fruit de ui zo’n 2 min. Voeg de paprikareepjes en de koolsla eraan toe. Bak de groenten zo’n 3-4 min. op hoog vuur. Verlaag daarna het vuur en giet eventueel een scheutje water erbij. Verkruimel er de bouillon over en kruid met het paprikapoeder, zout en zwarte peper. Laat de groenten zo’n 4-5 min. stoven.
Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
Smelt een klont boter in een pan en bak de schnitzel in 5-7 min. goudbruin op middelhoog vuur.
Snijd de ananas in stukjes.
Schep de ananas onder de rijst (zie tip) en serveer met de wokgroenten en de schnitzel. Smakelijk!
TIP: Heb je wat meer tijd? Bak de ananas kort in een pan met olie en een snuifje kaneel. Lekker!