Hautedog met pastinaakfrietjes, rode kool en peer

30 MIN
2 personen
Hautedog met pastinaakfrietjes, rode kool en peer

Foodbagchef Isa: "Een beeld zegt meer dan 1000 woorden. Ja, we kunnen het hebben over dat ovenverse broodje, de smaakvolle worst, het pittige mosterdsausje, de heerlijke frietjes ... maar woorden schieten tekort. Goed, we doen een bescheiden poging: yum!"

Ingrediënten

  • 1 pastinaak
  • 15 gr pijnboompitten
  • 2 witte pensen
  • ½ peer
  • 100 gr gesneden rode kool
  • 2 hotdogbroodjes
  • 2 el graanmosterdsaus
  • zout
  • zwarte peper
  • boter
  • olijfolie
  • scheutje rode wijnazijn
  • snuifje kaneelpoeder

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd de pastinaak in frietjes (schillen hoeft niet, zie foto) en hussel op de bakplaat door elkaar met een scheut olijfolie, zout en zwarte peper. Rooster 20-25 min. in de oven, tot de frietjes goudbruin en gaar zijn.
  3. Rooster intussen de pijnboompitten goudbruin in een pan zonder vetstof. Haal uit de pan.
  4. Smelt een klont boter in dezelfde pan en bak de witte pens in 5-7 min. goudbruin op middelhoog vuur. Kruid met zout en zwarte peper. Snijd de peer in blokjes van 0,5 cm (schillen hoeft niet). Laat de helft van de blokjes meebakken in de pan bij de pens en meng de andere helft rauw onder de rode kool (zie tip).
  5. Koolsalade: meng de pijnboompitten onder de rode kool-peersalade. Besprenkel met de rode wijnazijn en kruid met de kaneel (optioneel), zout en zwarte peper. Kneed de koolsalade even met je handen, zo wordt die lichter verteerbaar en zachter van smaak.
  6. Bak het hotdogbroodje de laatste 5 min. mee in de oven bij de pastinaakfrietjes.
  7. Snijd het hotdogbroodje open, smeer een laagje graanmosterdsaus erop en schik de witte pens erop. Werk af met een handje koolsalade, de blokjes gebakken peer en nog een extra streepje saus. Serveer met de pastinaakf rietjes. Smakelijk!
  8. TIP: Ik kies voor gebakken en rauwe peer omdat ik wel hou van een mix in texturen. Je kan ook alles bakken of alles rauw serveren. Aan jou de keuze.