Hartige restjescake

60 MIN
6 personen
Hartige restjescake

Creatief met restjes! Zoals bijvoorbeeld in deze heerlijke vegetarische hartige cake met geitenkaas en courgettes. Maar je kan eender welke restjes gebruiken...

Ingrediënten

  • 150 g zelfrijzende bloem
  • 100 g geitenkaas
  • 200 g courgettes
  • 2 takjes basilicum, fijngehakt
  • 2 takjes peterselie, fijngehakt
  • 3 eieren
  • 125 ml melk
  • 100 g gruyère, gemalen
  • 80 ml zonnebloemolie
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Snij de courgette in schijfjes of kleine blokjes. Verhit de olijfolie in een koekenpan, en bak de courgette ongeveer 15 minuten op halfhoog vuur. Laat de courgette uitlekken op keukenpapier.
  3. Snij intussen ook de geitenkaas in blokjes.
  4. Klop de eieren, bloem, zout en peper door elkaar en giet geleidelijk de olie en melk erbij. Spatel dan de gruyère, de courgette en de geitenkaas door het beslag, gevolgd door de kruiden.
  5. Schep het beslag in een silliconevorm, ingevette cakevorm of muffinblik en bak de cake in de warme oven in 45 minuten gaar. Doe de priktest!


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 398 kcal
Koolhydraten 20.29 g
waarvan suikers 3.76 g
Vet 29.58 g
waarvan verzadigd 8.31 g
Proteïnen 13.13 g
Vezels 0.95 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin