Hartige polentataart met spruitjes

40 MIN
4 personen
Hartige polentataart met spruitjes

Deze originele hartige taart wordt gemaakt met polenta, maïsmeel uit Italië. Daarbij komt een lekkere puree van spruitjes. Dit moet je proeven!

Ingrediënten

  • 800 g spruiten
  • 100 ml sojaroom
  • 4 eidooiers
  • olijfolie
  • nootmuskaat
  • peper en zout
  • voor de polenta

  • 4 g polenta
  • 400 ml halfvolle melk
  • 4 eieren
  • 4 el parmezaan, gemalen

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.
  2. Maak de spruitjes schoon. Kook ze gaar in gezouten water. Giet ze af en pureer ze met de sojaroom en de eierdooiers. Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout.
  3. Breng voor de polenta de melk aan de kook met een snufje zout. Strooi er polentameel bij. Roer goed om en zet van het vuur.
  4. Splits de eieren. Voeg de dooiers en de helft van de gemalen kaas bij de polenta. Kruid met peper en zout. Roer goed glad. Klop de eiwitten stijf en spatel ze onder het mengsel.
  5. Schep de polenta in een lichtjes ingevette ovenschaal. Schep er de spruitjespuree op en strijk de bovenkant mooi glad.
  6. Dek af en zet de schaal 20 minuten in een warmwaterbad in de oven.
  7. Bestrooi met de rest van de gemalen kaas. Laat een paar minuten bijkleuren onder de hete grill.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 317.42 kcal
Koolhydraten 12.89 g
waarvan suikers 12.12 g
Vet 18.13 g
waarvan verzadigd 6.52 g
Proteïnen 26.03 g
Vezels 6.94 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin