Hartige mosterdtaart

45 MIN
8 porties
Hartige mosterdtaart

Deze hartige taartjes worden gevuld met gehakt, kruiden en graantjesmosterd. Een heerlijk pasteitje als lunch of als voorgerecht met een slaatje.

Ingrediënten

  • 500 g gemengd gehakt
  • 2 vellen bladerdeeg, diameter 24 cm
  • 1 aardappel, geschild en in blokjes
  • ½ ui, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
  • 1 kl mosterd
  • boter
  • 3 takjes tijm, afgeritst en fijngehakt
  • 3 takjes salie, afgeritst en fijngehakt
  • ¼ kl kruidnagel, gemalen
  • nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  2. Kook de aardappelblokjes 5 minuten in gezouten water. Giet af en stamp ze fijn. Kruid met een beetje peper, zout en nootmuskaat. Zet ze even opzij.
  3. Bak ondertussen het gehakt aan in boter. Voeg er de knoflook en ui aan toe. Breng op smaak met de mosterd, salie, tijm, kruidnagel, peper en zout. Bak verder tot het gehakt rul is. Haal van het vuur en meng de aardappelpuree er doorheen.
  4. Leg een vel bladerdeeg in een ronde taartvorm met bakpapier. Vul met het gehaktmengsel en dek af met het tweede deegvel. Prik met een vork gaatjes in het deeg. Druk de randen van het deeg tegen elkaar.
  5. Bak de taart in 25 minuten goudbruin in de oven.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 414.19 kcal
Koolhydraten 25.17 g
waarvan suikers 3.21 g
Vet 28.52 g
waarvan verzadigd 12.47 g
Proteïnen 14.75 g
Vezels 1.34 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin