Harissakip met gedroogde abrikozen en bulgur

35 MIN
4 personen
Harissakip met gedroogde abrikozen en bulgur

Deze pittige harissakip is makkelijk te bereiden en smaakt heerlijk. De bulgur met gedroogde abrikozen geeft een lekker zoete toets aan het gerecht.

Ingrediënten

  • 4 kipfilet
  • 300 g bulgur
  • 1 ui, in halve ringen
  • 8 gedroogde abrikozen, in stukjes
  • 2 el pijnboompitten
  • 600 ml kippenbouillon
  • 1 el harissa
  • 3 el plantaardige olie
  • 1 handvol koriander, fijngehakt

BEREIDING

  1. Meng de harissa met 2 eetlepels olijfolie en wrijf hiermee de kipfilets in. Verhit een pan en bak de kip rondom goudbruin maar nog niet gaar. Schep uit de pan en zet even opzij.
  2. Fruit de ui zacht in de overige olijfolie. Voeg dan de pijnboompitten toe en roerbak enkele minuten.
  3. Voeg de abrikozen, de bulgur en de kippenbouillon toe. Kruid bij met peper en zout en breng aan de kook. Laat afgedekt sudderen tot de bouillon is opgenomen.
  4. Schep de kipfilets terug in de pan. Dek af en laat 5 minuten verder garen op een zacht vuurtje. Roer de bulgur los met een vork.
  5. Verdeel de bulgur met kip over de borden en werk af met de koriander.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 616.11 kcal
Koolhydraten 57.95 g
waarvan suikers 12.44 g
Vet 19.7 g
waarvan verzadigd 3.34 g
Proteïnen 47.94 g
Vezels 11.17 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin