Hamrolletjes met asperges

30 MIN
2 personen
Hamrolletjes met asperges

We hebben de topklassieker hamrolletjes met witloof in een lente-jasje gestoken en er een versie met onze nationale trots, witte asperges, mee gemaakt.

Ingrediënten

  • 400 g vastkokende aardappelen
  • 500 g witte asperges
  • 80 g emmentaler
  • 4 plakjes ham
  • 10 g krulpeterselie
  • 2 el boter
  • 2 el bloem
  • 250 ml melk
  • snufje nootmuskaat
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil de aardappelen en snij ze in gelijke stukjes. Kook gaar in 20 minuten in gezouten water.
  2. Breng een tweede pot gezouten water aan de kook. Schil de asperges met een dunschiller. Voeg de asperges toe aan het kokende water en zet dan het vuur af. Zet een deksel op de pot en laat de asperges 10 minuten in het hete water garen.
  3. Smelt de boter in een pan en voeg er al roerend de bloem aan toe tot ze opdroogt. Schenk er geleidelijk de melk bij. Laat al roerend binden tot een saus. Meng er de helft van de geraspte kaas door. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Verwarm de grill van de oven voor op 200 °C.
  4. Haal de asperges uit het kookvocht, laat even uitlekken en rol ze dan in een plakje ham. Vet een ovenschaal in met boter of olie en leg de aspergerolletjes erin. Giet er de kaassaus over en strooi er de rest van de kaas over. Laat gratineren onder de grill tot je een mooi goudbruin korstje bekomt. Hak de peterselie fijn. Serveer met de gekookte aardappelen en de peterselie erover gestrooid.

Dit is een recept dat werd ontwikkeld voor onze 15gram Foodbox.
Ontdek hier de recepten die je deze week kan bestellen tot donderdagmiddag 12u.



VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 772.71 kcal
Koolhydraten 54.12 g
waarvan suikers 10.05 g
Vet 40.44 g
waarvan verzadigd 22.48 g
Proteïnen 44.72 g
Vezels 9.42 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin