Hamburger met romige tomatensaus en gestoofde spitskool

25 MIN
2 personen
Hamburger met romige tomatensaus en gestoofde spitskool

Een koolhydraatarm gerecht dat je zal verrassen! De gebakken hamburgers met het romige tomatensausje passen verrassend goed bij gestoofde spitskool. Een gezonde maaltijd die toch aanvoelt als comfort food, zalig toch?

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 2 tomaten
  • ½ spitskool
  • 200 g rundsgehakt
  • ½ blikje tomatenpuree
  • 1 potje lichte zure room
  • 1 el boter
  • 1 el olijfolie
  • 1 kl mosterd
  • peper
  • zout

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snij de ui fijn. Snij de tomaten in partjes, verwijder de zaadjes en snij in blokjes. Snij de spitskool in fijne reepjes.
  2. Meng het gehakt met de helft van de fijngesneden ui en de mosterd. Kruid met peper en zout. Vorm met vochtige handen per persoon een mooie hamburger van het mengsel.
  3. Smelt de boter in een grote pan en voeg de spitskool en de rest van de ui toe. Roerbak 10-12 minuten tot de spitskool gaar is en lichtjes begint te verkleuren. Kruid met peper en zout.
  4. Doe de zure room en de tomatenpuree in een steelpannetje. Voeg per persoon 2 eetlepels water toe en meng goed. Kruid met peper en zout. Warm op op een matig vuur en roer er de tomatenblokjes door.
  5. Verhit de olijfolie in een aparte pan en bak de hamburgers 3-4 minuten aan elke kant op hoog vuur.
  6. Serveer de hamburgers met de romige tomatensaus en de gestoofde spitskool.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 534.74 kcal
Koolhydraten 23.02 g
waarvan suikers 17.46 g
Vet 36.37 g
waarvan verzadigd 12.32 g
Proteïnen 27.45 g
Vezels 8.03 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin