Chef Claire: "Niemand zal geloven dat je deze burger op tafel toverde in slechts 15 minuten! En niemand hoeft te weten dat je daarbij een klein beetje hulp kreeg van voorgesneden koolsla. ;-)"
Ingrediënten
½ rode appel
200 gr koolsla, geraspte witte kool en wortel
100 gr gesneden rode kool
2 el mayonaise
1 maïskolf
2 hamburgerbroodjes
2 hamburgers
2 kl BBQ-kruiden
zout
zwarte peper
Bestel deze producten online
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 200°C. Rasp de appel fijn of snijd in kleine stukjes. Kneed de koolsla en rode kool 30 sec. met je handen (zie tip). Meng de kool met de appel, mayonaise, zout en zwarte peper.
Halveer de maïskolf, schik in een ovenschaal, vet in met olijfolie en kruid met zout. Rooster samen met het broodje 8 min. in de oven.
Bak de hamburger 5-7 min. op middelhoog vuur. Kruid met de BBQ-kruiden.
Beleg het broodje met koolsla en de burger. Serveer met de maiskolf. Eten met je handen is toegestaan! Smakelijk!
TIP: Door de kool te kneden komt de smaak naar boven. Bovendien verteert ie ook makkelijker zo.