Hamburger met gemarineerde zalm, guacamole, koolsla en ui
20 MIN
2 personen
Chef Jolien: "Heb je ooit al eens zalm tussen je hamburgerbroodje gelegd? Niet zo voor de handliggend maar zeker het proberen waard! En al die kleuren op je bord!"
Ingrediënten
2 el BBQ-kruiden
300 g zalmfilet
200 g koolsla
½ rode ui
2 pistolets
80 g guacamole
75 g veldsla
boter
olijfolie
2 el witte wijnazijn
½ kl mosterd
zout
zwarte peper
Bestel deze producten online
BEREIDING
Verwarm de oven voor op 200°C.
Marinade: meng de BBQ-kruiden met 1 el olijfolie per persoon, zout en zwarte peper. Smeer de zalm in met de marinade.
Meng de witte wijnazijn met 1,5 el olijfolie per persoon en de mosterd (optioneel) . Kruid met zout en zwarte peper en meng de dressing onder de koolsla.
Snijd de ui in fijne ringen.
Smelt een klont boter in een pan en bak de zalm 2-3 min. aan elke kant op middelhoog vuur (zie tip). Kruid met zout en zwarte peper.
Bak de pistolet 5 min. in de oven.
Smeer een flinke laag guacamole op de pistolet en beleg met de koolsla, veldsla, ui en een stukje zalm. Serveer de rest van de groenten erbij. Smakelijk!
TIP: Geen fan van het vel van de zalm? Je kan dit er makkelijk aftrekken na het bakken.