Hamburger met gemarineerde zalm, guacamole, koolsla en ui

20 MIN
2 personen
Hamburger met gemarineerde zalm, guacamole, koolsla en ui

Chef Jolien: "Heb je ooit al eens zalm tussen je hamburgerbroodje gelegd? Niet zo voor de handliggend maar zeker het proberen waard! En al die kleuren op je bord!"

Ingrediënten

  • 2 el BBQ-kruiden
  • 300 g zalmfilet
  • 200 g koolsla
  • ½ rode ui
  • 2 pistolets
  • 80 g guacamole
  • 75 g veldsla
  • boter
  • olijfolie
  • 2 el witte wijnazijn
  • ½ kl mosterd
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Marinade: meng de BBQ-kruiden met 1 el olijfolie per persoon, zout en zwarte peper. Smeer de zalm in met de marinade.
  3. Meng de witte wijnazijn met 1,5 el olijfolie per persoon en de mosterd (optioneel) . Kruid met zout en zwarte peper en meng de dressing onder de koolsla.
  4. Snijd de ui in fijne ringen.
  5. Smelt een klont boter in een pan en bak de zalm 2-3 min. aan elke kant op middelhoog vuur (zie tip). Kruid met zout en zwarte peper.
  6. Bak de pistolet 5 min. in de oven.
  7. Smeer een flinke laag guacamole op de pistolet en beleg met de koolsla, veldsla, ui en een stukje zalm. Serveer de rest van de groenten erbij. Smakelijk!
  8. TIP: Geen fan van het vel van de zalm? Je kan dit er makkelijk aftrekken na het bakken.