Hamburger met gegrilde ham, pastinaakfrietjes en mosterdmayonaise

35 MIN
2 personen
Hamburger met gegrilde ham, pastinaakfrietjes en mosterdmayonaise

Foodbagchef Isa: "Ik neem het woord hamburger even heel letterlijk en schik een plak gegrilde ham tussen een broodje. De groentefrietjes maken er een evenwichtige maaltijd van."

Ingrediënten

  • 2 pastinaken
  • 1 rode ui
  • 200 gr gegrilde ham
  • 2 hamburgerbroodjes
  • 100 gr graanmosterdsaus
  • 50 gr rucola
  • olijfolie
  • boter
  • snuifje paprikapoeder
  • snuifje suiker
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier.
  2. Snijd de pastinaak in frietjes (schillen hoeft niet) en hussel op de bakplaat door elkaar met een scheut olijfolie, het paprikapoeder, zout en zwarte peper. Rooster 15-20 min. in de oven (zie tip).
  3. Snijd de ui in dunne ringen. Smelt een klont boter in een (steel)pan en fruit de ui 10 min. op zacht vuur, tot de ui zacht is. Kruid met een snuif zout en de suiker.
  4. Verdeel de ham over het aantal personen. Laat een grillpan goed heet worden en gril de ham, tot die warm is en er grillstrepen zichtbaar zijn.
  5. Verwarm het hamburgerbroodje de laatste 5 min. in de oven bij de pastinaakf rietjes.
  6. Stel de burger samen: smeer wat graanmosterdsaus op beide kanten van het brood. Schik de ham, uiringen en rucola erop. Serveer met de pastinaakfrietjes en extra saus. Smakelijk!
  7. TIP: Ik gebruik graag de AirFryer hiervoor. Bak de frietjes een 15-tal min. op 180°C. Elk toestel is anders. Als de frietjes knapperig en goudbruin zijn, weet je dat het goed zit.