Halloweenburger met pastinaakfrietjes, ketchup en kaas

30 MIN
2 personen
Halloweenburger met pastinaakfrietjes, ketchup en kaas

Foodbagchef Jolien: "Het is Halloween! Daarom serveer ik een griezelige hamburger in de vorm van een spin. De pastinaakfrietjes dienen als 'pootjes', de kaas als 'scherpe tandjes' en de kruidige ketchupsaus maakt het een beetje eng. Pret verzekerd!"

Ingrediënten

  • 1 pastinaak
  • 1 kropsla
  • 1 tomaat
  • 2 sneetjes belegen kaas
  • 2 hamburgers
  • 2 potato buns
  • 4 el ketchup
  • zout
  • zwarte peper
  • olie
  • snuifje currypoeder
  • scheutje witte wijnazijn

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 200°C en bedek een bakplaat met bakpapier.
  2. Pastinaakfrietjes: snijd de pastinaak in frietjes (schillen hoeft niet). Hussel op de bakplaat door elkaar met een scheutje olie, zout en zwarte peper. Rooster 20-25 min. in de oven.
  3. Scheur de kropsla in stukken. Snijd de tomaat in plakjes. Snijd optioneel één paar 'oogjes’ per persoon uit een plakje tomaat (zie foto). Snijd optioneel de kaas in driehoekjes (zie foto).
  4. Verhit intussen wat olie in een andere pan en bak de hamburger in 3-4 min. per kant gaar (zie tip).
  5. Rooster de bun de laatste 5 min. bij de pastinaakfrietjes in de oven.
  6. Optioneel: breng de ketchup op smaak met het currypoeder, een scheutje witte wijnazijn, een snuif zout en zwarte peper.
  7. Smeer een laagje kruidige ketchup op de bun en beleg met de kropsla, enkele plakjes tomaat, een burger en de kaas (zie foto). Serveer met de pastinaakfrietjes (zie foto). Fijne Halloween en smakelijk!
  8. TIP: Leg het sneetje kaas op de hamburger zodra je die voor het eerst omgedraaid hebt. Zet eventueel een deksel op de pan zodat de kaas mooi smelt.