Halloween pizza funghi met rucola

20 MIN
2 personen
Halloween pizza funghi met rucola

Foodbagchef Sofie: "Maak je klaar voor een griezelig lekkere Halloween pizza! Ga voor de snelle versie in 20 min. of verras je tafelgenoten met deze pizza funghi met een spannende twist: champignons in de vorm van kleine doodskopjes. Durf jij een stukje nemen?"

Ingrediënten

  • 2 pizzabodems
  • 1 teentje knoflook
  • 150 gr tomatenpulp
  • 2 kl Italiaanse kruiden
  • 250 gr witte champignons
  • 50 gr Gran Moravia, of parmezaan
  • 1 little gem
  • 50 gr rucola
  • 25 gr zonnebloempitten
  • zout
  • zwarte peper
  • olijfolie
  • balsamico azijn

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Verwarm de oven voor op 220°C, zet bij voorkeur de boven- en onderwarmte aan. Bedek een bakplaat (of meerdere) met bakpapier en laat de bakplaat mee opwarmen in de oven. Haal de pizzabodem uit de koelkast en laat op kamertemperatuur komen.
  2. Pers de knoflook bij de tomatenpulp en kruid met de Italiaanse kruiden. Snijd de champignons in 6 (zie tip).
  3. Haal de bakplaat uit de oven en schik de pizzabodem erop. Bestrijk met de gekruide tomatensaus (3/4 el/persoon) en verdeel de champignons en 2/3 van de Gran Moravia erover. Kruid met zout en zwarte peper en besprenkel met een scheutje olijfolie. Bak in 10-15 min. goudbruin en knapperig in het midden van de oven.
  4. Salade: pluk de blaadjes van de little gem. Meng met de rucola, zonnebloempitten en rest van de Gran Moravia. Besprenkel met een scheutje olijfolie en balsamicoazijn en kruid met zout en zwarte peper.
  5. Snijd de pizza in punten en serveer met de salade on the side. Smakelijk!
  6. TIP: Wat meer tijd en wil je een echte Halloween pizza? Snijd de champignons in twee en kerf doodskopjes uit de champignons (zie foto) met een scherp mes. Leg op de pizza, bestrijk met beetje olijfolie en schuif de oven in.