Gyros met couscous, paprika, courgette en peterselie

30 MIN
2 personen
Gyros met couscous, paprika, courgette en peterselie

Chef Isa: "Gyros is een traditioneel Grieks gerecht dat bestaat uit gekruide varkensreepjes. Het vlees wordt aan een draaiende spies gegrild, net zoals döner en shoarma. Gelukkig heb je voor mijn versie niet zo'n vernufte installatie nodig."

Ingrediënten

  • 1 groene paprika
  • 1 courgette
  • 1 gele ui
  • 1 teentje knoflook
  • ½ plantje platte peterselie
  • 300 g varkensreepjes tex-mex
  • 2 el shoarmakruiden
  • 125 g couscous
  • 400 g tomatenpulp
  • olijfolie
  • zout
  • zwarte peper

Bestel deze producten online

BEREIDING

  1. Snijd de paprika in dunnen repen, de courgette in blokjes van 1 cm en de ui in ringen. Pers de knoflook. Hak de platte peterselie fijn.
  2. Verhit een scheut olijfolie in een pan en bak de varkensreepjes kort aan op hoog vuur. Ze hoeven niet lang te garen. Haal uit de pan. Verhit opnieuw een scheut olijfolie in de pan en stoof de paprika, courgette, ui en knoflook 5 min. op middelhoog vuur. Kruid met de shoarmakruiden, zout en zwarte peper.
  3. Breng 150 ml water per persoon aan de kook. Overgiet de couscous met het water en laat afgedekt 10 min. rusten. Maak vervolgens de korrels los met een vork en kruid met zout en zwarte peper.
  4. Blus de groenten met de tomatenpulp en laat nog 7 min. sudderen op zacht vuur. Proef en breng verder op smaak met zout en zwarte peper (zie tip).
  5. Schep de varkensreepjes onder de saus en laat nog kort opwarmen. Schep de peterselie eronder.
  6. Serveer de gyros met de couscous. Smakelijk!
  7. TIP: Je kan een snuifje suiker of wat honing toevoegen aan de saus om de zuurtegraad wat uit te balanceren.