Groentetajine met pompoen en citroencouscous

40 MIN
2 personen
Groentetajine met pompoen en citroencouscous

Een heerlijk Marokkaans stoofpotje boordevol groenten zoals pompoen, kikkererwten en wortel en frisse citroencouscous voor erbij. Laat het smaken!

Ingrediënten

  • ½ flespompoen
  • 4 jonge wortelen
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 groentebouillonblokje
  • 1 el tomatenpuree
  • 1 kl komijn
  • 2 kl ras el hanout
  • 130 g couscous
  • ½ citroen
  • 10 g koriander
  • 1 blik kikkererwten
  • 1 el plantaardige olie
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Schil en snij de flespompoen in blokjes. Schil de wortelen en snij ze overlangs in vier. Pel en snij de ui fijn en pers de knoflook. Breng per persoon 250 milliliter water aan de kook en los er de groentebouillon in op.
  2. Verhit de olie in een stoofpot (of tajine, als je er een hebt) en stoof de ui en knoflook aan. Voeg na 3 minuten de pompoen, de wortelen en de tomatenpuree toe, schep goed om. Overgiet met de helft van de groentebouillon en voeg de komijn en ras el hanout toe. Laat afgedekt 15 minuten sudderen op een middelhoog vuur tot alle groenten beetgaar zijn. Schep regelmatig om.
  3. Doe de couscous in een kom en schenk er de rest van de bouillon bij. Kruid met peper en zout. Was en rasp de schil van de citroen en voeg toe aan de couscous. Roer goed om, dek af en laat 10 minuten wellen. Schep dan de couscous om met een vork om mooi luchtig te maken.
  4. Snij de koriander fijn. Roer 3/4de van de koriander door de couscous. Hou de rest om het gerecht mee af te werken. Giet de kikkererwten af.
  5. Voeg de kikkererwten toe aan de stoofpot en kruid met zout. Laat 5 minuten doorwarmen. Proef en breng op smaak met peper, zout en wat citroensap.
  6. Verdeel de citroencouscous en de groentetajine over de borden en werk af met koriander.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 731.78 kcal
Koolhydraten 107.38 g
waarvan suikers 17.03 g
Vet 15.72 g
waarvan verzadigd 2.07 g
Proteïnen 29.46 g
Vezels 22.19 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin