Groentecurry

25 MIN
4 personen
Groentecurry

Een supergezond en smaakvol Oosters stoofpotje, deze groentecurry. Met tal van groenten, currypasta en kokosmelk. Vegetarisch genieten!

Ingrediënten

  • 500 g wortelen, in plakjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 broccoli, in roosjes
  • 1 bloemkool, in roosjes
  • 1 rode paprika, in reepjes
  • 1 gele paprika, in reepjes
  • 5 cm gemberwortel, geraspt
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 200 ml groentebouillon
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 kl currypasta
  • 2 el saffloerolie
  • 1 kl korianderzaad, gemalen
  • 2 kl chilipoeder
  • peper en zout

BEREIDING

  1. Fruit de uien en de knoflook glazig in de olie. Doe er de specerijen bij. Roerbak tot de aromas vrijkomen.
  2. Schenk er de bouillon en de kokosmelk bij. Breng aan de kook. Doe er de groenten bij. Temper het vuur. Dek af en laat 10 minuten zacht koken.
  3. Neem het deksel van de pan. Laat nog 10 minuten sudderen zodat de curry wat kan indikken.
  4. Kruid naar smaak bij met peper en zout. Serveer goed heet.


VOEDINGSWAARDEN

Calorieën 334.05 kcal
Koolhydraten 24.99 g
waarvan suikers 15.67 g
Vet 19.83 g
waarvan verzadigd 10.22 g
Proteïnen 8.94 g
Vezels 12.55 g

Calorieën per portie per persoon.
De getoonde informatie is een schatting op basis van beschikbare informatie van de ingrediënten. Het mag niet worden beschouwd als een vervanging van het advies van een professionele voedingsdeskundige.

Powered by PurplePumpkin